Välkommen till Axami underhåll.

En hård global konkurrens ställer högre krav på effektivitet och en produktion fri från driftstörningar. Ett effektivt och produktivt underhåll är avgörande för en produktionssäker process.Enkelt att använda – Styrs även direkt från mobilen

Flexibel miljö – Mer möjligheter

Nyfiken på oss?

Från tillverkning av hålkort till grundare av Axami.

”När jag tittar i backspegeln inser jag att utvecklingen har gått i ett rasande tempo och jag glädjs åt att vi på Axami Systems fortfarande har både lust och glädje i databranschen. En bransch som jag verkligen gillar.” – Bernt Karlsson, grundare av Axami.

Långt innan de första persondatorerna kom arbetade Bernt redan inom databranschen.

På 60-talet programmerade han beräkningsmaskiner. En mycket enkel dator som programmerades till att ”sticka ut hål” på en pappersremsa, sk hålkort.

​Via hålkorten kunde man räkna ut vikter på t ex mässingsbrickor och skruvar. Med kraftfullare datorer och bättre lagringsmetoder utvecklades uträkningsmöjligheterna och glada kunder sparade både arbetstid och kunde optimera sina verksamheter.

Hos Bernt föddes en vilja att fortsätta kalkylera på egen hand för att hitta nya optimeringsmöjligheter för företag.

historia​På mitten av 70-talet startade Bernt företaget BeCeDe (Bernt Carlsson Data). I nära samarbete med Canon programutvecklade de för stora företag som exempelvis Volvo och Handelsbanken. Mot slutet 70-talet började småindustrin att växa sig allt starkare och BeCeDe utvecklade ett administrativt system – specialanpassat för denna grupp. Systemet innehöll bl a funktioner för order, fakturering, leverantörsreskontra, bokföring och lönerapportering.

BeCeDe expanderade snabbt och låg i framkant. I början av 80-talet utvecklade de avancerade program inom MPS (material och produktionstyrning). Programmen kunde bryta ner processer till komponentnivå vilket gjorde att företag kunde presentera arbetsorder och avrapportera dessa för senare efterkalkyl.

BeCeDe utvecklade även avancerade datasystem för butiker med hjälp av egenutvecklade kassaapparater (integrerade i systemet), som lanserades i Sverige med hjälp av Canon. Ett bra samarbete som resulterade i att BeCeDe fick pris som ”Bästa Canonförsäljare”.

I mitten av 80-talet lanserade IBM persondatorn, vilken då av proffsen betraktades som en leksak. BeCeDe blev snabbt auktoriserade återförsäljare för IBM och utnämdes till ”Årets återförsäljare hos IBM”.

I slutet av 80-talet sålde Bernt BeCeDe till Pulsen i Borås och fortsatte arbeta där under några år. Men längtan och ivern efter att driva företag var stor och 1988 grundade han Axami Systems AB och utvecklar underhållssystem.

Tre starka sidor med Axami underhåll

Med Axami’s unika kompatibilitet har ni alltid full kontroll på allt underhåll. Ni kan välja att använda Axami underhåll på mobilen, surfplattan eller på datorn.

Axami underhåll har utvecklats från grunden upp där vi haft enkelhet som fokus. Underhållssystemet är enkelt att använda och kraftfullt för er som vill göra mycket.

Under en lång period har vi arbetat nära med våra kunder för ge bästa möjliga support. Vi ger personlig support när det behövs och hjälper kunden i detalj.